Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żebry o nasionko

Czarne oczy dziecka
czarne ślady wypalone przez łzy
czarne lecz świecące nadzieją
iż niesiesz ciepło
a z nim małe nasionko
zasadzisz je w popiołach
zniszczonego dzieciństwa
by w tych oczach rosło
zawitło i wydało nasionka
a oczy stały się
niebieskie zielone szare brązowe

103 446 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    19 July 2012, 08:15

    Pierwszy w takiej formie, na taki temat.
    Dziękuje i pozdrawiam .

  • Julka 10

    19 July 2012, 03:19

    Chyba pierwszy raz, tak mocno....i dojrzale...?

    Ale super i...gratuluję...:):):):)

  • Efemeryda60

    19 July 2012, 01:41

    Wzruszający tekst. Porusza.