Menu
Gildia Pióra na Patronite

noc cicha, noc święta

coraz więcej pustych miejsc
każdej nocy grudniowej
i to jedno puste od lat

wokół stołu wesoły gwar
a dla mnie cisza zapada
na pustym krześle
co dla zbłąkanego wędrowca
siadasz w bieli swych szat

i trwa ta chwila
naszej intymnej wieczerzy
wigilii tych świąt najpiękniejszych

jeszcze uśmiech dajesz w prezencie
ulatuje magiczna chwila
spoglądam za okno
i nucić zaczynam
o nocy cichej kolędę

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • miramija

    27 December 2012, 09:29

    Pięknie...

  • 26 December 2012, 23:39

    Piękne.
    Pozdrawiam. :)

  • słoneczniki

    26 December 2012, 19:42

    Cudowny wiersz...