Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lawendowe mgły

coraz ciszej na wrzosowiskach
a jeszcze wczoraj
wiatr tam nosił dmuchawce na rękach
plotłam wianki i rzucałam za siebie
zaklinając lata urodę

tylko szczęście umie tak znikać
bez śladu
a jesień
znów nam depcze po piętach

i słońce zapada się w nas
coraz głębiej
aż niknie
jak kamień w wodę

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 September 2013, 19:42

    Adamie, Weroniko... miło, że zaglądacie:)

  • 24 September 2013, 11:49

    Przyciągnęła mnie lawenda w tytule, której zapach bardzo lubię...
    Ale i wiersz sprawił,że chciało doczytać się go do końca. Bardzo przyjemny :)
    Pozdrawiam

  • 12 September 2013, 21:44

    nostalgia ...