Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamach na ludzkie życie

Co czujesz gdy wzniecasz w sobie iskrę nienawiści?
Co znaczy dla ciebie zabić?

Kim jesteś by odbierać co Bóg dał?
Nikt cię do niczego nie zmuszał.

Co powiesz im gdy spotkamy się wszyscy?

Tak wielu tylko ramionami wzrusza.

Ze schowanych dłoni w kieszeni znak krzyża oznajmisz?

Nie spojrzysz w oczy ze wstydu, strach spali cię żywcem.

Tak silna bywa pokusa...

W imię czego ofiara?

Oddana jak pogański rytuał.

Bóg wybacza.
My rzadko.
Taka ludzka natura.

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • 27 May 2017, 09:28

    Bardzo dobrze w tym wierszu pokazujesz prawdę. Gratuluje

  • giulietka

    27 May 2017, 08:01

    Bardzo wymowny, mocny i ważny tekst, zatrzymuje, brawo!