Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łza

Ciemność, smutek, ból i strach,
Gdy coś nie gra - pada łza.
Zawsze gorzka, mimo że słona,
Ciężka, oczy piekąca, tak - to ona.

Chwile radości, uśmiech i jasność,
Euforia łzy rodzi, by szczęście nie zgasło.
Zawsze jest lekka, prawie niewidoczna,
Cichutka, cieplutka, tak - to ona.

Łza wyznacznikiem uczuć jest naszych,
Do nas należy, co będziemy czuć
Gdy popłynie
I czy w naszym sercu nie zginie...

18 293 wyświetlenia
220 tekstów
38 obserwujących
  • Jadzia_poem

    12 April 2015, 13:17

    Aż mi ta łezka się zakręciła w oku, dziękuję :)

  • 12 March 2015, 23:30

    Przepiękny wiersz :)

  • Jadzia_poem

    19 June 2011, 20:51

    Dziękuję Gerardzie, wiele dla mnie znaczy tak szybka odpowiedź na moje wypociny :)

  • Seneka 18

    19 June 2011, 20:50

    Łzy to takie skumulowane emocje...Piękny wiersz...