Menu
Gildia Pióra na Patronite

szeptanie

cicho szepczę
by świata nie zbudzić
w najciemniejszą
nocy godzinę
słowa które są życiem
i konaniem zarazem

już świt się zbliża
mroku morderca
bledną gwiazdy
udręczonej duszy drogowskazy
szukam dlań kryjówki
w katakumbach czasu
by wytchnienia doznała
nim czerni swym aksamitem
noc świat okryje

w poświacie księżyca
serenadę cichutko śpiewam
odpowiada mi nocy cisza

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Papużka

    29 January 2013, 10:41

    Bardzo ładny... :)