Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ścięte brzozy w zapyziałym marcu

Cholerna mała klita
z krwią za paznokciami
naszym znojem
i wentylator w kratce
zasysający nasze lęki
niepokoje
i zasuszone usta

Twoje wargi jak
starzejąca się wątróbka
w lodówce
z zaschniętymi palcami
ramieniem
kremem reanimowanym
matowieją

O boże
moja twarz w lustrze
nie przecieranym
w przedpokoju
między ciuchami

- cholerne szmaty -

I jeszcze kota kuweta
wiecznie z boku naszczane

poranek

128 114 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • awatar

    21 February 2013, 17:54

    ostre zdjęcie w kadrze słów zatrzymane, pozdr