Menu
Gildia Pióra na Patronite

W słabości siła poezji

Chciałabym
nie mieć inspiracji
żeby się świat mój zebrał
w piękną całość

Żeby nie poddawał wątpliwości
spełnienia każdego dnia
i jego pełności

Bo żeby było spójne - coś musi spajać
Ktoś musi trzymać, żeby nie upadło
Ktoś musi nauczyć, żeby nie błądziło
Ktoś znak postawić, by wiedziało
że dotarło

Spotkałam Go, ale słowa nie zamieniłam
Spojrzenia wymieniłam
i uciekłam
Zmarnowałam tyle lat czekania
by się poddać,
zdezerterować.

1642 wyświetlenia
12 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!