Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze raz

Chciałabym kiedyś poczuć ten boski
smak miłości
Zakochać się jeszcze raz...
Tylko wtedy tak pięknie dotyka się gwiazd
stąpa po błękitnym niebie i tańczy się
na słońca promieniach
a słowa piękniejsze od śpiewu skowronka,
wypełniają serce.
Po oceanie wezbraną falą zmysłów popłynąć.
Dotyk motyla w sobie poczuć...
skrzydła Aniołowi skraść,
by jedną chwilą za miłością na koniec świata
pofrunąć.
Ach...Zakochać się jeszcze raz
bo tylko wtedy życie tak pięknie smakuje,
i całą sobą sięga się gwiazd.
Zakochać się jeszcze raz
bo za miłością tak bardzo tęsknie,
dzięki niej wiem, że jestem.

Julka.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    6 June 2011, 13:29

    Dziękuję Zosiu :)
    A sen... musiał być ...cudowny, jak to na "Wyspach Szczęśliwych" :):) Aż Ci zazdroszczę :):) Też lubię ten wiersz i "Ocalić od zapomnienia". Jakoś tak zapadł mi w pamięci.
    Życzę miłego dnia. J.

  • złośnik

    6 June 2011, 13:11

    Jakbym czytała Gałczyńskiego "Prośbę o wyspy szczęśliwe" :)
    A ja tak lubię ten wiersz.
    Kiedyś nawet mi się przyśnił... :)