Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie

Chcę utonąć, utonąć we śnie.
Pragnę być, być myślą bez serca.
Chcę umrzeć, umrzeć na noce i dnie,
Bo śmierć jest tak ponętna.

Nie chcę bym był dłużej niż ty.
Nie pragnę bym był dłużej niż inni.
Chcę bym skończył na dole,
Bo w tym ogniu nie spłonę.

A czego ty chcesz... do szczęścia?
A czego ty pragniesz... od życia?
A czemu ty chcesz innym coś dać?
Przecież... nie każdy zasłużył, by brać.

6323 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!