Menu
Gildia Pióra na Patronite

Całował będę Cię na czerwonym świetle
Przy stojących w korku samochodach
Niebieskich Fordach i czerwonych Mercedesach
Pocałuję Cię w parku przy fontannie
Która w niebo tryska pianą moich nagich uczuć
Barwiąc o zachodzie obłok różowym wstydem
Całował będę Cię w świątyni
Przy ołtarzu skąpanym w litanii pachnących kwiatów
Aż przyklasną mi z radością pulchne Erosy
Pocałuję Cię w tramwaju
Który pędzi po stalowych nitkach
I w drżenie wprawia moje bose serce
Całował będę Cię na wietrze
Aż zapłodnisz mnie szczęściem
Jak delikatny podmuch powietrza zapładnia tulipany
Pocałuję cię gdy spadnie na nas ciepły deszcz
By rwącym potokiem miłości słynęła po Tobie
Tętniąca we mnie cicha woda

1620 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!