Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczory

Bywają takie pejzaże
przerażone
zbroczone mgłą
czerwoną jak upojne urojenie maków

Łąki usłane chabrami
wymalowane pod zachód słońca
delikatnie
zaczynają pulsować
wrzodem rozgrzanym

Jest barwny krążek
na niebie różanym
ciernie mu wystają
spokojnie jutro przetrze oczy
zaspany poranek...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    2 June 2017, 17:07

    Chabry? To już? Muszę wyjść im koniecznie na spotkanie...ominę wrzodów :) Pozdrawiam.