Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pasztetowa po terminie

Był zadłużony
i nie jak wiatr -

bezrobotny
z pustym stołem
szukał pracy
z rozpaczą na twarzy

w sobotę się powiesił
została żona szczerbata
a po pogrzebie w czwartek
przyszła oferta pracy
pierwsza
po sześciu latach

mógł pracować z uśmiechem
na umowie śmieciowej
mógłby spłacić na raty
zadłużony lokal czynszowy

na oknie siedzi kot
napuszony i głodny

128 159 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Szantil

    18 December 2012, 12:28

    Nietuzinkowe są twoje obrazy rzeczywistości.

  • Myffa90

    8 December 2012, 19:52

    ...z moich "kronik ulubionych"
    powróciłam zaczytywać się właśnie od tego miejsca...

  • Seneka 18

    8 December 2012, 17:15

    Smutna rzeczywistość...

  • motylek96

    7 December 2012, 07:26

    polska rzecziwistosc z pogranicza
    tragiczne ale jakze prawdziwe, do bolu

  • misiek45

    6 December 2012, 21:49

    I to właśnie jest to zło co nie daje nam szansy by poczekac gdyż dobra passa zawsze przychodzi po terminie-pozdrawiam Piotrze :)