Menu
Gildia Pióra na Patronite

Homo homini lamus .

Ahera

Był raz sobie człowiek , żart boga taki .
Miał niby zacne powołanie w głowie , a skończył widząc anielskie majaki .
Miecz ognisty jak morderca kac bezlitosny , pewnie bo sumienie za Lilith go dręczy .
Bo zaciągnął się owocem z okazji pierwszej- wiecznej wiosny .
I wystrugał tylko wariata miast laski lub kawałka do podpórki poręczy .
Opuścił i spuścił lecz spuścizna cieńka . Marny efekt , "Przed użyciem (...)" niebyło
i jednemu odbiła palemka . Wszystko to dalej po podróżach z miejsca stojąc , cud pierwszy się stał .
Nie wiadomo jak opuścił raj żadnych roskoszy nie dojąc .

64 wyświetlenia
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!