Menu
Gildia Pióra na Patronite

anioł

byłam czyimś aniołem
roześmianym
co po trawie boso
w rosie stopy chłodzi
wierzbom włosy plecie
byłam czyimś aniołem
roztańczonym
rozśpiewanym
co nie widzi nie rozumie
że czasem jakaś siła
jakaś moc smutna
podstępnie chwyta za szyję

11 110 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • Deszcz

    11 February 2015, 00:29

    życie... byłam czyimś aniołem...

  • mill

    8 February 2015, 23:58

    ..życie ...piękny wiersz.......