Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tornado

Była kiedyś ostoja spokoju.
Nic nie mogło jej naruszyć.
Jednak przyszło tornado,
o nie spotykanej sile
i wyrwało dziurę w opoce.
Wdarło się przez nią do środka,
siejąc spustoszenie i chaos.
Trwa do tej pory.
Czasami słabnie i wtedy
próbuję coś uprzątnąć.
Jednak gdy coś już zrobię
ono znowu nabiera siły.
Toczę z nim pojedynek, w którym
jestem na z góry przegranej pozycji,
bo jest to tornado miłości.

1251 wyświetleń
12 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!