Menu
Gildia Pióra na Patronite

Forma

Bo wszystko jest niczym w stosunku do formy.
W kształcie trójkąta.
W zarysie litery "F".
Tu i tam.
Po przecinku,
Który nie ma prawa istnienia
I
Po kropce,
Która powinna być tu.
Forma.
W strofach.
W rytmie po cichu.
W porównaniach bez znaczenia.
Nie z przodu.
Nie z tyłu.
A w granicach bez paszportu.
W kilku ludzkich prawidłach.
F o r m a
O
R
M
A

Dedykowane: Wszystkim w formie

78 919 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • meedea

    26 August 2011, 09:42

    Dlaczego radość akurat tym wierszem?

  • słoneczniki

    26 August 2011, 09:40

    Coś w tym jest mimo formy... :)

  • Irracja

    26 August 2011, 08:15

    ... taaak, ten przecinek, Olu, nie miał prawa zaistnieć... tutaj miała być kropka, i jeszcze kilka dni temu była...

    ;-)