Menu
Gildia Pióra na Patronite

widok z okna bloku

Blok 8 piętro
Miasto ściele się u moich stóp
Tysiące ludzi w zasięgu mojego wzroku
Ukrytych w domach
Ja sam na klatce schodowej
Papieros za papierosem płonie
Podziwiam
Miasto zza szyby
Światła ulic
Ludzi na chodniku
Staram się odkryć
Co
Sam nie wiem
Po prostu patrzę
Przed siebie

5194 wyświetlenia
20 tekstów
0 obserwujących
  • marka

    12 May 2010, 17:25

    Co za realizm.
    Wiersz jak kadr z filmu, albo czarno-biała fotka.
    jest w nim klimat.
    Pozdrawiam