Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zostań

Błagam, nie budź mnie.
Nie pokazuj mi blasku wschodzącego Słońca,
nie każ mi czuć jego żaru,
lepiej usiądź ze mną w tym wiecznym cieniu.

Proszę, zostań ze mną.
Nie zostawiaj mnie na tej drodze samego,
potrzeba mi kogoś, kto mnie obroni
przede mną samym.

Szybko, chwyć mnie za rękę.
Nie widzę gruntu,
pokieruj mnie ku przeznaczeniu,
tylko Ty widziałaś moją duszę.

1396 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!