Menu
Gildia Pióra na Patronite

ciepło jej oczu

błądząc po duszy zakamarkach
w ciemności rozpaczy
szukał dni jasnych i ciepłych
zatopionych w jej oczach
utraconych z zimy nadejściem

wraz z wiosennymi roztopami
śladów stóp szukał bez wytchnienia
by znaleźć swą ukochaną
i spytać czemu odeszła tak bez słowa
z mroźnymi wiatru podmuchami

minęła wiosna i lato odeszło
babiego lata słońce już zaszło
pierwsze płatki śniegu spadły na ziemię
kolejnej zimy początek nastał

w maleńkim domku na skraju lasu
pukanie do drzwi rozległo się nagłe
za progiem stała ona piękna jak zawsze
i znalazł ukojenie w cieple jej oczu
nim swoje zamknął na zawsze

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 27 February 2012, 16:36

    pozdrawiam serdecznie ...a gwoli wyjaśnienia jeszcze plath.pl po tym co tutaj imieniem :))) tam jest wszystko co spod klawiatury mi wychodzi :)))

  • 27 February 2012, 16:28

    ~nuntius w paru miejscach jestem ...więc może tam ? :))))