Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiersz SZ.M

Bez Twojej miłości czuję się jak bezdomny
w ciemną zimową noc
Moje serce wciąż szuka schronienia
przed potokiem myśli i wspomnień,
gdyby dać mu usta pewnie
krzyczałoby z bólu.
Jak myślisz…?
Bez Twoich słów czuję się jak książka,
na której kartach widać jedynie biel.
Ale gdyby można było jeszcze raz
Zapisać chociaż kilka stron
To napisałbym zupełnie inna historię
Co odpowiesz…?

1936 wyświetleń
29 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!