Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wkrótce

Bezszelestnym śmiechem
Pożegnam was
Tchnienia echem
Gdy na mnie już czas
Nagi pójdę
W zadumę innych
Śladem łez ujmę
Twarzy niewinnych
Czynów,trosk,myśli
Bytu mojego
Czas zakreśli
Dnia ostatniego
W pamięci ktoś wspomni
Bez słów sarkazmu
Inny zapomni
Oczami marazmu
Tych liter kilka niech
Wspomni człowieka
I jego szczery uśmiech
Bo zamknięta już powieka
Swoją misję skończyłem
Życiem,pamięcią
Pracą naznaczyłem
Mierząc się z odkryciem
Nieznanej wiarą krainy
Kochałem życie w pokłonie
A ono zrobiło ze mnie kpiny

99 877 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • misiek45

    10 October 2012, 16:07

    Niech to nie będzie pożegnanie lecz krótkie do widzenia-Pozdrawiam serdecznie:)