Menu
Gildia Pióra na Patronite

''Mistrz''

Barwa szabli uniosłej srebrzysta
jakoby odpowiednik oczu Twych
a dusza Twa przezroczysta
jak kawałki zbitych szyb.

Włożony w autorytetu drewniane ramki
stopione w bezpretensjonalności
choć spowity brudem podstępności;
i trwa tak hucznie jako guru
w zmysłach ślepców
lecz widzących.

Prowadzony zagubioną prawdą
już kłamstwem się żywi
bez autentyczności odrobiny
a najdalszych gwiazd sięga,
obśmiewając przy tym tych,
którzy widzą w nim Mistrza.

4694 wyświetlenia
51 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!