Menu
Gildia Pióra na Patronite

Homunkulus

„A więc to znaczy, że nie żyje.
Co dziwne, kiedy wypowiadałem te słowa,
nie wydarzyło się nic”.
G. Soucy

czasem śmierć wyciąga rękę
jakby stała przed wyborem
sposobu zabijania

przeciąga na drugą stronę
za puste wiersze i puste ciała

czasem zaczepia o krzyż
bez znaczenia dla koloru drewna

bez znaczenia dla zmartwychwstania
(25.10.2012)

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • słoneczniki

    29 October 2012, 20:11

    Świetny wiersz.

  • obca...**

    29 October 2012, 15:23

    Piękny. Pozdrawiam. :)

  • Akte

    29 October 2012, 14:02

    dziękuję za odwiedziny i uwagi
    pozdrawiam ciepło

  • aldaya

    29 October 2012, 13:54

    witaj Akte. to dobry wiersz, z ciekawym przesłaniem, a to w poezji ważne. ale! ''bohaterów lirycznych w nie swoich wierszach'' bardzo zakłóca rytm. może warto byłoby pomyśleć nad zmianą? pozdrawiam.