Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobranocka

A teraz zaśnij już księżniczko najmilsza,
niech w Twojej głowie spokój nastanie.
Przytul poduszkę, w koc ciepły wtul się namiętnie,
niech to uczucie Cię całą ogarnie.
Swe kryształowe zamknij oczęta,
niech ból i łzy odejdą w dal.

Ja cicho przyjdę, i przy łóżku usiądę,
żeby przygasić obawy Twe.
Bronić Cię będę przed wszystkim co złe,
nigdy też zranić nie pozwolę Cię.

[...]

A teraz obudź się śliczna,
słońce już dawno puka do okna.
Otwórz zaspane delikatne powieki,
wtedy ja będę mógł odejść.

Ale nie tęsknij za mną,
me słodkie serduszko.
Bo kiedy księżyc na niebo zawita,
i ja znów nawiedzę Cię swą obecnością.
A cała historia znów się powtórzy.

2161 wyświetleń
52 teksty
1 obserwujący
  • fyrfle

    1 February 2017, 16:35

    Za kotamy nie przepadum ale jak sum to sum, coś z nich da się wycisnąć twórczego.
    Co ja piszę przecieżem sam lwem

  • Persiasty

    1 February 2017, 16:07

    Ale spokojnie, moja "kocia" natura wcale nie zniknęła, a i również nigdzie się nie wybiera. Jest zbyt leniwa na to. Ona po prostu chodzi własnymi ścieżkami ;)

  • fyrfle

    1 February 2017, 09:56

    Piękny, moje uznanie i fiszka.

  • 1 February 2017, 08:49

    Persiasty jak byłeś ,,kotem" , Twoja dobranocka była bardziej prawdopodobna

  • 1 February 2017, 08:27

    Ciekawy , od aniołka stróża czy od pełniącego służbę diabełka ;)

  • Ile.Znasz.Sposobow.Zabijania.

    1 February 2017, 03:49

    poproszę w pliku mp3....i może tak będzie dane zasypiać i budzić się spokojnie....a tymczasem zaraz pęknie 4 :) późne dobranocki