Menu
Gildia Pióra na Patronite

TEN ANIOŁ

Anioł stoi obok
czy stróż czy wróż...
Anioł czy niebios czy hadesu
Ale znów się upił, znów wzrok swój spuścił...
zostawił mnie znów
samopas mnie puścił - znów
na skrzydła losu rzucił - znów
i co mi powiesz Aniele-Diable
znów zakpiłeś ze mnie
po raz wtóry, mnie opuściłeś, w chwili potrzeby głowę spuściłeś..
skrzydła Ci opadły
Oby Cię chudy Bąk w biały dzień...
oby Cię diabli porwali.....
ja potrzebuję Cię
a Ty pijesz znów, znów głowę zwiesiłeś
bełkoczesz i zrozumieć Cie nie można...
pijany się zataczasz pokazujesz mi co dobre a co złe...
tylko ja jestem trzeźwa...wszystko ostro widzę nie przez pryzmat alkoholu, nie za mgłą
Pijaku !!! odejdź...trzeźwy wróć albo nie wracaj wcale..
a jak Ci się nie podoba..
pakuj swój święty tyłek i leć do swojego Boga....
ja swojego mam i pijana nie chodzę..
nie potrzebuję alkoholu ,żeby się wyluzować..
żeby wyrazić swoje myśli...
nie potrzebuję chodzić pijana
nie jestem jedną z tych
nie jestem jedną z nich
zawsze jestem tylko sobą..
i nikt i nic tego nie zmieni...
ani Ty
ani On
ani Oni
ani Wy
ani żaden Bóg czy Anioł
jestem sobą zawsze byłam, zawsze będę i nic i nikt tego nie zmieni....Tym bardziej Anioł pijak......
Taka się urodziłam i taka umrę.....
AMEN.....

3057 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!