Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ach... te niebiańskie stworzenia

Aniele białoskrzydły otul mnie,
blaskiem swej chwały.
Bądź blisko mnie,
mój aniele doskonały.
Pokaż mi drogę,
pośród wielu innych dróg,
tą jedyną tą właściwą.

Mój aniele brązowooki,
oświetl mi drogę pośród ciemności.
Przeprowadź mnie,
poprzez cienie życia,
dodawaj mi sił,
kiedy jest coś nie do zdobycia.

Mój aniele iskrzący,
bądź moim wybawieniem,
ocal me serce,
przed wiecznym potępieniem.

Dziękuje Ci aniele,
już nie błądzę w ciemności,
dziękuje za serce,
pełne czułości.

Dziękuje Ci aniele,
za pomoc i wsparcie.
Bez ciebie życie,
nic nie jest warte.

zainspirowany wierszem Anny, dziękuje ci aniu.

17 026 wyświetleń
89 tekstów
2 obserwujących
  • misiek45

    15 June 2012, 23:21

    Pięknie to napisałeś,oby Twój anioł był zawsze przy Tobie-miłej nocki