Menu
Gildia Pióra na Patronite

Exodus

A kiedy przyjdziesz po mnie,
Ciemność mnie pochłonie, oczy
Krwią nabiegną, usta wyrzekną
Jesteś, przyszłaś...
Serce w piersi załopocze,
Jak flaga na maszcie.
Wreszcie triumf masz mnie.

Tyś ubrana w czerń, wyłoniona,
Z poświaty księżyca, na ustach nikły.
Uśmieszek zbawczyni.
Garnę się do twych ramion,
pragę zatracić się w nicości,
słyszę marsz żałobny.

Upadły Anioł, śmierć,
Ja zwę Cię panią wolności.
Daj dopalić papierosa,
dopisać ostanie strofy.
I odpłynę razem z Tobą,
do krainy ciemności.

Tam dostane skrzydła,
i będę panem ty panią Wolności,
razem zawsze przecież,
bo jestem twym wybrankiem.

Exodus...

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • ....ktoś....

    1 March 2011, 20:36

    dziękuje
    pozdrawiam ciepło..

  • pod parasolką

    28 February 2011, 19:19

    pierwsze dwie strofy są przepiękne. :)

  • ....ktoś....

    25 February 2011, 14:37

    Dziękuje za słowa uznania, radują moje serce
    pozdrawiam

  • Voyage

    25 February 2011, 13:54

    Pięknie, wielkie brawa !!

    Pozdrawiam ciepło ;)