Menu
Gildia Pióra na Patronite

pokrzywa

czas zawiesił się, stoi w miejscu
a musi starczyć go do końca życia.
pod stopami rozstępuje się ziemia,
na ustach goryczy smak.
lodowate szpony zaciskają się
z każdym oddechem coraz mocniej.

dziś drży przed obolałym wczoraj

może jeszcze przed świtem zdąrze
znalezć swoje miejsce i zaprzyjaznie się
z aniołami, nauczą mnie od nowa
korzystać ze skrzydeł.

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    2 December 2015, 08:50

    Dzień dobry miło mi gościć was u siebie. Dziękuje.
    Pozdrawiam cieplutko.

  • krysta

    1 December 2015, 17:40

    wzruszający i piękny zarazem.

    pozdrawiam Ewo :)

  • szpulka

    1 December 2015, 10:23

    myśli o przemijaniu też mnie często nawiedzają,
    kiedy wiem że czasu nie zawrócę

  • Malusia_035

    1 December 2015, 09:37

    zatrzymuje treścią , Bardzo ładny :))

    Pozdrawiam Motylku :)))