Menu
Gildia Pióra na Patronite

2

Ach miasta
Pełne nadziei i marzeń
Architektoniczne cudeńka
Tłumy ludzi, zatłoczone ulice
Kolorowe plakaty.
A gdzie człowiek w tym wszystkim?
Czy osoby które mijamy
To ludzie?
Cudny obraz przedstawiający miasto
Jako miejsce pełne wieżowców.
W tym ukryte emocje
Tam przecież są ludzie.
Miliony, miliony ludzi.
A pośród nich ból, strach, radość.
Ludzkie oko widzi wieżowce,
Ludzkie serce 'widzi' małą dziewczynkę
Wyglądającą przez okno
Która nagle
Skacze.

47 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
  • ~La vie~

    10 October 2014, 09:40

    Ciekawe...
    Pozdrawiam L.V