Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przypływ

A Bóg bawił się słońcem, pośród innych bogów, jak bawią się dzieci,
rzucając w górę dojrzałą pomarańczą.

Niedostatek światła
uczynił nas wątpiącymi
ciemne chmury płyną
tam gdzie w talkowych fotelach
zasiadali święci

W zielonych łodziach kobiety
czekają na niebieski odpływ
by popłynąć za arką
przywiązują do skrzydeł ptaków
modlitewne wstażkinn
nie mogą zgubić się
w powrotnej drodze

925 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!