Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 22 March 2020

czwarta

żywe koło jest otwarte
młodsza
zielonokrotnie budzisz się ze spokojnego snu
do cierpienia

ukazać się to spadać
ciepłem gwiazd
w oczach

napełniasz smutkiem
moje dłonie
twoimi
dziurawy błękit

- oddalony o myśl
od śpiewu ptaków

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • .Rodia

    6 April 2020, 15:20

    "ukazać się to spadać"

    mam smykałkę do takich minimalizmów
    lubię w nich więcej widzieć

    dzięki za natchnienie
    różnica między pochlebcą a złodziejem jest taka, że ten drugi nie dziękuje ;D

  • zatopiony.wrak.

    18 March 2020, 12:53

    zielonokrotnie. ahh