Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do M***

Żył tuż obok mnie,
było mi z nim jak w najpiękniejszym śnie
Pocieszał, gdy było źle
zawsze na tak - nigdy na nie.
Murem za mną stawał,
zagrzewał do walki,
zabraniał się poddawać.
Kochałam go jak brata
- żałuję, że nie mogłam jak chłopaka...
On kochał mnie jak chłopak kocha dziewczynę,
lecz ja nie zdawałam sobie z tego sprawy
i nie miałam pojęcia,
że to tak szybko minie...
Dziś nie ma go już przy mnie
- nasze drogi się rozeszły
I mimo mej żałości bolesnej
nie można wskrzesić tego, co było wcześniej
- wszystko ucichło jak echo: bez reszty
O swej miłości nie powiedział nic,
dlatego dziś tak bardzo smutno mi...
Ukrywał to skrzętnie,
i przede mną
i przed całym światem,
pewnie cierpiał potwornie
Lecz dla mnie był tylko przyjacielem i bratem.

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • NeCrOtOn

    16 March 2011, 15:12

    hmm ja wolę przyjaźń ..wiadomo,że związek kiedyś sięrozleci..nie mówie ze w każdym wypadku ale na pewno częściej w tych czasach związki się rozpadają a przyjaźń? to braterstwo bez zobowiązań ; ) szkoda ,że wasze drogi się rozeszły bo przyjaciółmi można być do końca życia . plus ; )

  • Irracja

    16 March 2011, 09:57

    ... tak blisko od przyjaźni do miłości...