Menu
Gildia Pióra na Patronite

WSYSACZ

Żył niegdyś słoń,
szary, bardzo stary.
Zbierał kurz trąbą swą,
by mieć czysty cały dom.
O porządek w domu dbał,
choć nie jeden słoń się śmiał.
Zamiast trąbą czerpać wodę,
o porządek zadbał sobie.
Jednak rzęził, kaszlał strasznie,
miał alergie, nawet astmę.
Już choroba go dopadła,
praca z czasem był żadna.
Nie mógł kurzu czerpać wcale,
w trąbie kurz zalegał stale.
Poszedł więc gdzie inne słonie,
bo chorobę miał gdzieś w sobie.
Ze zmęczeniem i starością,
ten odkurzacz był przeszłością...

13 786 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących
  • 5 August 2014, 23:41

    ~dana1596 Też mam alergię na kurz i na pyłki traw więc latem ni to w domu ni to na dwór :D
    A odkurzacz jaki jest każdy po efektach widzi ;)
    Pozdrawiam ~Pan_Pardon

  • dana1596

    5 August 2014, 21:02

    znam ten ból:) jestem uczulona na kurz:), cóż, biedny słoń