Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

W sercu na dnie

Żyjemy obok, ale nie razem.
Kiedyś myślałam, że może być inaczej.
Straciłam swą młodość na rozmyślaniu,
na marzenia, pragnienia i na wyobrażaniu.
Zawsze i wszędzie Ciebie widziałam.
Planowałam przyszłość jaką bym chciała.
Lecz życie dla mnie inaczej wybrało.
Coś wyszło na prostą, coś się poplątało.
Teraz jest spokój i stabilizacja.
Lecz w sercu pustka i namiastka,
tego co nie pogrzebane a głęboko ukryte.
Czas pokaże, czy zostanie kiedykolwiek użyte.

11 181 wyświetleń
90 tekstów
4 obserwujących
  • fyrfle

    29 January 2020, 08:38

    Na takie strofy czekam i czasem dostaje. Dziękuję.

    od Joan40
  • Monika M.

    28 January 2020, 23:24

    Nie czekaj. Zaryzykuj asap.

  • 28 January 2020, 20:30

    Intrygujące :).