Menu
Gildia Pióra na Patronite

żyjemy jak roboty
myślimy cyfrowo
excel naszego 'ja'
tworzy formuły
tylko dla 'ma'

drzewiej człek z cepem
był bardziej człowiekiem
bo w duszy
formułę dla
'winien pomimo'
miał

i serca nasze
gorejące niegdyś
płomieniem ognisk rodzinnych

letnie dzisiaj, ostygłe
tylko na prąd
na dotyk
na czas

56 981 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • marka

    27 October 2022, 19:27

    Pamiętam jak cyfrowy świat był czymś oczekiwanym przez ludzi, jeszcze mało dostępnym. Komputer był drogi, mało dostępny. O grach mówiono, że tak rozwijają dzieci...Dziś inaczej widzimy komputerowy świat.

  • Ellander

    27 October 2022, 15:54

    Zero jedynkowi do granic,
    skryci w swych osobliwościach,
    człowieczeństwo mający za nic,
    zapominając o prostych radościach.