Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złudzenia

Żyję złudzeniami.

Marzyciel z głową w chmurach patrzący dumnie w dół.

Złudzenia jednak ulotnie mijają...

Wtedy duszę się rzeczywistością.

I chociaż się duszę,

To zawsze wychodzę z tego żywy.

Niekiedy ciężko jest spojrzeć w oczy rzeczywistości.

Zwłaszcza wtedy kiedy Ona śmieje Ci się bezdusznie w twarz.

Myślisz- jestem bezsilny i słaby.

Lecz ja znam swoją wartość.

Moja siła polega na tym, że nie umieram,

Wciąż walczę z przeciwnościami.

Nieraz wychodzę ciężko ranny i poturbowany.

Ale zawsze żywy, z uniesioną głową i nadzieją na lepsze jutro...

2655 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!