Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sens

Żyjąc w tej swej Utopii
czekając na coś
co nigdy nie nastąpi
O sens życia pytam dziś siebie
co będzie jutro - tego nikt nie wie
Czasem jest tak bardzo źle
gdy w pobliżu nie ma Cię...
Po co kochać - zastanawiam się nieraz
przez długie tygodnie
Po co szlochać - gdy ktoś nie chce miłość,
woli żyć wygodnie...
Coś chęć życia mi wydziera
po cichu się wkrada -
Nadzieję zabiera
Żyję marzeniami -
to motyle mej zranionej duszy
jedynie one płynąc z wyobraźni
mogą me łzy gorzkie osuszyć...

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • Bogdan Z

    6 August 2010, 09:36

    miło czyta się Twoje wiersze :)