Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polemika

Życzliwość wszystkim ludziom?
W wielu przypadkach byłoby to
Utwierdzaniem ich w czynieniu zła.
Zatem ofiarujmy ludziom naszą modlitwę,
Aby byli dobrymi ludźmi i nie krzywdzili,
Bo krzywdzą, często zadając okrucieństwo.

Nie umiem sobie wyobrazić siebie życzliwego
Lekarzom i lekarkom wykonującym,
Moim zdaniem zbrodnie aborcji.
Kuriozalną jest dla mnie życzliwość dla matki,
Która skazała swoje dziecko na bestialskie cierpienie,
Kiedy lekarz w jej łonie rozrywa je na kawałki.

Życzliwy jestem tym matkom,
Które dały swoim dzieciom jakąś szansę,
Zostawiając je w oknie życia lub szpitalu.
Tym ojcom, którzy powiedzieli matkom swoich dzieci -
Nie bój się, damy radę.
Kariera jest niczym wobec życia i rodzicielstwa.

I tak dalej.
Zła wiele, któremu nie wolno przyzwalać.

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!