Menu
Gildia Pióra na Patronite

urodziny

Życzenia urodzinowe
Przychodzi taki dzień jedyny w życiu
niczym magiczne tchnienie
prawdziwy przełom na duszy obliczu.
Wszystkie ogrody ścielą kwiecia dywany
rozpylają aromatyczne kobierce
elfy nucą na cześć Twoją liryczne peany.
Matka natura podziwia swe odzwierciedlenie
duszy ciepło ,lazur widzenia
darując córce piękno przyrody, słońca olśnienie.
Tak ja skromnie , nieskładnie Tobie życzę
jak przekaz uwielbienia
pełnią słów spełnienia,siłą ducha krzyczę.
Bądż jedynym niepowtarzalnym pragnieniem
westchnieniem wszelkich bogów
letnim zefirem -pieszczot bryzy ukojeniem.
Srebrnej poświacie pozwól pieścić lica
we włosy poezji sentencje wplatać
będąc zachwytem twarzy księżyca.
Na urodziny niech niespełnione myśli
niczym morwy podarunek
zamienią się w miłosne winogrona kiści.
Zawsze przy Tobie niech szczęście stoi
jak wierny stróż
a rany życia niechaj przyjaciół balsam goi...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!