Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŻYCZENIA DLA MAMY

Co chciałabym na Dzień Matki?
od moich dzieci czynów kwiatki
a od innych dla dzieci pochwały
że tyle z siebie bliźnim dały

I co jeszcze chciałabym otrzymać?
od Boga zdrowie, by ciosy wytrzymać
ciosy na dzieci skierowane
bo jestem Matką i to JA je dostanę

O cóż mogłabym jeszcze prosić
w tak pięknym dniu, Dniu Matki?
chciałabym z dumą ludzkie serca nosić
a w nich kochane moje dziatki

I tyleż chciałam dać Tobie, Mamusiu
byś dumna była ze swojej Lalusi
chciałabym zdrowia dla Ciebie pełnię
i móc widywać Cię jeszcze codziennie...

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • słońiczka

    26 May 2014, 00:32

    'Mummy' – zwrot używany w 'znajomych' kręgach jako wyraz 'respektu.'