Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Życie to sztuka

Życie to sztuka proporcji,
ile dać siebie, ile zostawić
na zaczyn, następny siew,
albo na czarną godzinę

Życie to sztuka
jedna, niepowtarzalna
bez kopi, backup'ów,
ale codziennie aktualizowana

Życie to sztuka
komedia i dramat
Diabeł i anioł suflerem
Tylko Bóg zna scenariusz

Życie do sztuka malowania
uśmiechów, łez, podziwu,
jedno w czerń i biel,
inne w paletę kolorów

Życie to sztuka mówienia
kocham, dziękuję, przepraszam
jedno przemilczę, schowam
inne poniosę w świat

Życie to sztuka patrzenia,
dostrzegania piękna i bólu
tam gdzie rutyna, uprzedzenia,
albo gdzie lżej przeoczyć

Życie to sztuka egzystencji
by żyć każdym dniem,
i śnić o przyszłości, ale
nie przespać swego czasu

________________

http://www.youtube.com/watch?v=dhX9P1EVR8Y

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!