Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po prostu

Życie potoczyło się do kąta
Do kanapy śmierdzącej smutkiem
Rozlałam się na niej po same brzegi
Skraplając powoli duszę skutą lodem
Nie ma już wiosny tylko badyle
Zaciskajace pętlę czasu...

276 118 wyświetleń
2562 teksty
190 obserwujących
  • 3 December 2018, 12:11

    Urzeka, piękny utwór ...

  • RozaR

    1 December 2018, 06:59

    Ładnie a nawet mocno
    ale jako czytelnik odnoszę wrażenie że autorka chciała powiedzieć :
    ,, turnus mija a ja niczyja"
    Choć oczywiście mogę się mylić :-)

  • marka

    28 November 2018, 14:34

    O, o, o! Podoba mi się. Klimaty są, przesłanie no i realistycznie...

  • onejka

    28 November 2018, 12:40

    Ala, takie Cię nie znałam...

  • 28 November 2018, 10:02

    Przemyślana, melancholijna miniaturka

  • 27 November 2018, 17:11

    Bardzo ładnie smutasisz, Ala.
    Miłego popołudnia. :)