Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie i Śmierć

Życie - zbiór pojedynczych momentów,
W jednej chwili ktoś się rodzi, ktoś wygrywa.
Śmierć - nie przyjmuje argumentów,
W jednej chwili ktoś umiera, ktoś przegrywa.

Bez śmierci życie nie miałoby sensu,
Bez życia znaczenia nie miałaby śmierć.
I choć czasem wchodzimy w krainę bezsensu.
To pamiętajmy, że w bezsensie, sensu jest chociaż ćwierć.

13 391 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
  • 25 June 2013, 23:51

    Dziękuję i pozdrawiam. :)

  • misiek45

    25 June 2013, 23:47

    Śmierc jest jedyną pewną rzeczą w życiu ona nigdy o nas nie zapomni ,bardzo ciekawy Twój wiersz Weroniko-pozdrawiam serdecznie na dobranoc:)

  • 25 June 2013, 18:26

    Dziękuję :)

  • krysta

    25 June 2013, 15:31

    sensowny wiersz :)

  • I.Anna

    25 June 2013, 14:22

    :)

  • 25 June 2013, 14:20

    Dziękuję :)

  • I.Anna

    25 June 2013, 14:20

    ciekawy wiersz... daje do myślenia.