Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wartość

życie zamknięte w sejfie rzeczywistości
w kartonowym pudle skrywane
płytkie korzenie w przyszłości zapuści
pozornie szczęściem wiedzione
a gdy koniec drogi nadejdzie
opustoszałe zrozumie

że można mieć wszystko
i tak naprawdę - nic nie mieć

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • bolik

    5 March 2010, 22:23

    Musiałam przeczytać kilka razy, by w pełni zrozumieć.

    Płytkie korzenie zapuszczone w przyszłość...

    Rozumiem to tak, że nie mamy głębokich podstaw by te korzenie miały dobre podstawy, więc dość licho wypuszczone są w to, co nadejdzie, co może je zniszczyć.

    Albo, jesteśmy bardzo młodzi, mało wiemy, dużo możemy osiągnąć, jeśli nasze korzenie nieco urosną; tak naprawdę, każdy z nas w przestrzeni wieków jest drobnym korzeniem.

    Dałabym plusa,gdybym mogła

  • IBELLA

    3 March 2010, 15:59

    Piękny wiersz ... życie "w kartonowym pudle skrywane" ... ciekawa teza.

  • Say

    2 March 2010, 15:50

    Uczczę to chwilą ciszy ;)