Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do S.

Życie wystawia Cię na codzienne próby;
nie dano Ci wygrać bez Twojej zguby.

Nie pisane Ci: szczęście, sława, czerwone dywany;
lecz nie to, nie o to Twój trud składany.

Cel masz, dąż do niego;
tylko nie pomnij towarzysza swego.

Nie chce wdzięczności, czy rekompensaty;
on po prostu robi to dla wewnętrznej spłaty.

Dług swój spłaca wobec duszy wymęczonej;
która tak cierpiała, kiedy on myślał… o Niej.

8684 wyświetlenia
65 tekstów
0 obserwujących
  • Sol 8

    23 March 2011, 23:09

    Bardzo ładny :):)