Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie

(Życie)

Toczy się dalej.
Ma swój początek w całej niepamięci
z wczesnego dzieciństwa

Lubi się podobać i nie pozbawione
jest zachwytów
czy tych zachodów dla których warto
się budzić

Daje pole do popisu,
nie daje nic od siebie samo
- bo wie że to w złym guście

Ten kto je posiada jest obecny
i otacza go jawa.

Ten kogo opuszcza,
nie zabiera ze sobą..

Nie ogląda się za siebie,
nie próbuje grać na bis.

Bywa że samo w sobie jest wzruszające,
jednak zbyt rzadko nas to dziwi.

Czy ciąży nam na sercu?..
Nie wiem jak dla kogo.
Czy wali się pod nogi?
Z pewnością chce być konsekwentne.

Od śniącego zależy czy jest spełnione
bo było dobre, bo było złe
bo trwało i trwało, bo trwało za mało..

Bo mówi dobranoc bez uprzedzenia
by zdążyć powiedzieć ''Żegnam''

''Do widzenia'' - na którym się kiedyś pomylę.
''Do jutra'' - które będzie, zemną czy nie.

3553 wyświetlenia
40 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!