Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie

Życie to wyraz
na wodzie pisany,
mija bezpowrotnie
w trakcie pisania.
Czasem litery
budzą fale wspomnień,
zbyt słabe
by zostać na dłużej.

Życie to zdanie
raz wypowiedziane,
bez szans na korektę
na poprawę błędów.
I chociaż z wielkich
wyrazów złożone
to jednak bez sensu
przeszywa powietrze.

Życie to płomień
gasnącej świecy,
dymiący
resztkami energii.
Na chwilę krótką
rozświetli ciemność
by w końcu się poddać,
przeminąć.

Życie to nasze
szaleństwo,
w którym
utkwieni na zawsze,
Wierzymy
że da się nas zmienić
że czasu na wszystko
wystarczy...

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących
  • motylek96

    18 July 2010, 22:22

    Grzegorz twoje wiersze,są po prostu świetne.
    Nie ma co komentować,one same się bronią
    Ode mnie za każdy wiersz wielki zielony plus:))
    Pozdrawiam

  • Piłkareczka*

    18 July 2010, 10:27

    To "Życie" Ci wyszło :) +