Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aktorka

Życie-to teatr.
Ja-aktorka pospolita.
Świat to wielka scena,
na której gra rozkwita.

Zakładam swoją maskę,
każą mi...więc gram.
Nie wiem już kim jestem,
tylko takie życie znam.

Jak tresowana małpka,
w swojej klatce żyję.
Imienną mam obrożę
i odciśniętą od niej szyję.

Nie uciekam już...po co?
Nie walczę...bo i z kim?
I tylko ciemną nocą,
przed światem chowam łzy.

7971 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • 31 May 2013, 00:18

    Smutny, ale bardzo ładny. :)