Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szaniec

Życie to taniec
szczerości z szyderstwem
tango udręki
przesycone namiętnością
niezłączonych nigdy
ust

Życie to śpiew
gdzie tysiące głosów
ucicha co dzień
w dramacie
zapomnianych milionów
barw i brzmień

Życie to zaledwie
teatr
gdy ideał męża
spotyka za kulisami kochanki
sztuka zabaw słowem
z prawdy w fałsz

Śpiewem
tańcem
grą jest życie
na trójkrawędzi istnienia
kłamstwa
i nicości

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących